Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Behandling af afhængighed

Behandling af afhængighed i Tjelehuset rummer mange elementer

 

Behandling af afhængighed - når det passer i din hverdag

Når du beslutter dig for at gøre noget alvorligt ved din afhængighed af alkohol, er det vigtigt, der er et tilbud, der lige nøjagtigt passer i din hverdag. Derfor har vi tilbud både om dagen og om aftenen.

 

Det betyder, at du kan blive hjemme i din almindelige hverdag, være sammen med familien og passe et arbejde i et vist omfang.

 

Behandlingen af alkoholmisbrug finder sted tre dage om ugen. Dagbehandling er fra kl. 9 til kl. 13, og aftenbehandling er fra kl. 17 til kl. 21 (fredag dog kl. 15 til 19).

 

Behandling af afhængighed - alkoholmisbrug

Med til det ambulante tilbud om alkoholbehandling i København hører behandling og efterbehandling af afhængighed.

 

Blandingsmisbrugere, hashmisbrugere lige såvel som kokainmisbrugere får mulighed for at mødes med andre ligestillede i en gruppe tre gange ugentligt. Læs mere om misbrug af kokain her. 

 

Vores afdeling på H.C. Andersens Boulevard er stedet, hvor du kan få afklaret omfang af din afhængighed og få gjort noget ved det i tide.

 

Ring til os 24 timer i døgnet og få en uforpligtende snak, hvis du eller en du holder af har problemer med alkohol, hash eller medicin. Telefon nummeret er 70 20 40 80.

 

Behandling af afhængighed - kender du symptomerne?

De klassiske kendetegn for afhængighed omfatter blandt andet:

 

  • Kontroltab

  • Forudoptagethed

  • Fortsættelse af drikkeriet eller brugen af stoffer trods flere og flere negative konsekvenser

  • Benægtelse

 

Forståelsen af afhængighed er over årene blevet større. Man er i dag klar over at der er tale om en sygdomstilstand og ikke en mangel på karakter.

 

Familiebehandling en vigtig del af tilbuddet

I løbet af behandlingen inviteres tre nære pårørende til at deltage i vores familieprogram, der finder sted én aften om ugen i fem uger. Helst mens den afhængige er i behandling, så I får en fælles platform.

 

Vi vil gerne understrege, at Familiebehandling er for familien. Den afhængige deltager ikke i familieprogrammet.

 

Tjele ser det som en meget vigtig del af behandlingen, at også nærmeste pårørende tilbydes hjælp til at håndtere de problemer, misbruget påfører omgivelserne.

 

Hvis en af dine kære drikker for meget, kan vi hjælpe dig med at få afklaret, hvad der er brug for. Derfor ring til os på 70 20 40 80 og tal med en misbrugsrådgiver.

 

Behandling af afhængighed af alkohol er flyttet  til ny adresse

Behandling af afhængighed af alkohol i Tjelehuset i København er pr. 1. juni 2015 flyttet til H. C. Andersens Boulevard 37 i København.

 

Der fortsætter vi det samme flerstrengede tilbud om behandling i om dagen eller om aftenen - når det passer i din hverdag.

 

Vi tilbyder ambulant alkoholbehandling og behandling af blandingsafhængighed, der f.eks omfatter alkohol og hash.