Behandlingstilbud til ludomaner
Tjelehusets behandlingstilbud til ludomaner spiller på flere strenge. Vores mål er at tilbyde den behandling, der passer bedst muligt til det, du har brug for. Derfor er vi grundige med vores visitation, hvor du bliver tilbudt op til tre samtaler, så du er parat til det videre forløb.
Dine egne ressourcer og evner til selv at udvikle løsninger er et vigtigt udgangspunkt for vores behandlingstilbud for ludomaner.
Terapiforløb for ludomaner
Behandlingstilbud til ludomaner om terapiforløb.
Efter visitationssamtalen består terapiforløbet for ludomaner i et kognitivt forløb på 12 samtaler.
Vi anbefaler, at din nærmeste pårørende er med til den først samtale - og at din/dine pårørende deltager i familiebehandlingen.
Når dit forløb er færdigt, har du mulighed for at komme i Tjelehuset åbne rådgivning, som er et tilbud til ludomaner, der har afsluttet et behandlingsforløb. Vi holder også nogle temadage i årets løb, bl.a. om økonomi og budgetlægning, hvor du også kan deltage.
Ambulant behandling i gruppe for ludomaner - dag eller aften
Vores ambulante tilbud til ludomaner om at deltage i et gruppeforløb, har vi rigtig gode erfaringer med. Mange ludomaner, der har været igennem et gruppeforløb, peger på, hvor vigtig gruppen har været for dem. De fremhæver især betydningen af at være sammen med ligesindede, som man kan identificere sig med.
I gruppeforløbet er der undervisning, gruppeterapi, individuelle samtaler, små opgaver og tilbagefaldsforebyggende rådgivning.
Gruppeforløbet varer 7 - 9 uger med to ugentlige mødedage enten om morgenen fra kl. 9 - 13 eller som aftenhold fra kl. 16.30 til 20.30. Om morgenen starter vi med fælles morgenmad, som er en del af tilbuddet, kl. 8.30. På aftenholdet er der mulighed for at smøre sig et par håndmadder, når det passer ind med tiden.
Kombinationstilbud til ludomaner - et unikt tilbud
Måske har du spillet i mange, mange år, måske har du flere gange prøvet at blive spilfri, uden du er lykkedes med det. Måske er du en af de mange ludomaner, der også har en psykiatrisk diagnose og derfor har brug for noget ro omkring dig.
Der kan være mange grunde til, at det bedste behandlingstilbud til dig er at starte med 2 - 3 uger i døgnbehandling, så du bliver parat til at indgå i et terapiforløb eller være i det ambulante gruppetilbud for ludomaner.
Hvis du gerne vil i behandling for ludomani eller bare gerne vil vide mere om vores behandlingstilbud til ludomaner, så ring til os på 70 20 40 80. Der er døgnåbent på vores telefoner.
Opfølgning er en del af Tjelehuset behandlingstilbud til ludomaner
Tjelehusets behandlingstilbud til ludomaner lader ingen alene, når den primære del af behandlingen er færdig.
Vi har forskellige opfølgningstilbud, som vi opfordrer alle ludomaner til at gøre brug af. Jo længere tid sikkerhedsnettet er spændt ud under dig, jo større er dine chancer for at blive ved med at være spillefri.
Ambulant efterbehandling
Har du være i et ambulant gruppeforløb eller har du været i en kombination af døgntilbud med gruppetilbud, er det VIGTIGT at du fortsætter din behandling i et 4 måneders forløb i efterbehandling.
Vi mødes i gruppen af én gang om ugen i 4 måneder. I løbet af den tid får du lagt mere afstand til ludomanien, og du får flere og flere erfaringer med at leve spilfri.
Efterværnsgruppe
Vi har erfaret, at en hel del klienter ved efterbehandlingens afslutning giver udtryk for, at det er svært at slippe behandlingsstedet helt. Vi har derfor etableret en efterværnsgruppe, fordi det er så vigtigt at fortsætte arbejdet med sin mentale bedring. Efterværnsgruppen er en fast base for de ludomaner som i perioder har behov for at være sammen med ligesindede.
Gruppen kører en gang hver 14 dag, og den bliver styret af klienterne selv. Dette har vist sig at være en stor succes i forhold til at undgå tilbagefald. Klienterne har naturligvis også mulighed for at benytte sig af GA ”Gamblers Anonomys”, en del af 12 trins programmet.
I efterværnsgruppen mødes man omkring et program - en film, et foredrag eller bare helt uformelt. der er altid en rådgiver til stede.
Det har stor betydning at få opbygget et spilfrit netværk, og det kan Tjelehusets fefterværnsgruppe hjælpe dig med.
Åben rådgivning
Åben rådgivning for ludomaner en gang om ugen. Hér kan du bare komme og møde en rådgiver for en snak om stort og småt.
Temadage
Økonomi og budetlægning fylder meget hos de fleste ludomaner. Selvom det indgår i det ambulante gruppetilbud, er mange spilafhængige først klar til at se på det og arbejde med, når de har arbejdet med afhængigheden.
Tjelehuset tilbyder derfor en lørdag for ludomaner med temaet økonomi og budgetlægning ved en faguddannet økonom.
Der er også andre temadage eller workshops på programmet i årets løb, som også henvender sig til ludomaner.
Vores temadage og workshops er tilrettelagt, så også dine pårørende kan have glæde af at være med.
Ring til os i dag og aftal tid til en samtale om dit spilleproblem - 70 20 40 80.