Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Voksen barn af alkoholiker - bryd de dårlige mønstre

 

Voksen barn af alkoholiker bryd de dårlige mønstre fra barndommen

 

Voksen barn af alkoholiker kan være en tung byrde at bære gennem livet. Det er først i den seneste årrække, at der for alvor er kommet fokus på, at mange børn af afhængige bliver hårdt ramt af at leve en barndom tæt på en misbruger. Derfor findes der en stor gruppe mennesker, der ikke har haft mulighed for at bearbejde de oplevelser og vaner, man har haft/tillagt gennem barndommen, og som stadig lever med disse oplevelser.
 
Man er voksen, men inderst inde er man stadig barn, der bærer rundt på oplevelserne fra barndommen - et Voksent Barn.
 

Voksen barn af alkoholiker - Barndommens oplevelser følger dig

Det er ikke uden påvirkning for et barn at vokse op i en familie, hvor misbrug er en del af hverdagen. Du tillægger dig en ubevidst adfærd og forsvarsmekanismer, som gør dig i stand til at overleve. Oplevelserne og adfærden fra barndommen vil  følge dig i dit voksne liv og være med til at påvirke de valg, du tager i dit liv, hvis du ikke får bearbejdet dem. Du er voksen barn af alkoholiker.
 
Du mærker måske, at du har større problemer end de fleste med at stole på eller åbne op for andre mennesker, fordi du store dele af din barndom har oplevet en hverdag fyldt med svigt, savn og brudte løfter. Du føler dig anderledes og er måske meget selvkritisk og perfektionistisk og kan føle dig ensom, selvom du er sammen med andre.
 
Du opdager måske også, at du er tilbøjelig til at gentage nogle mønstre fra din egen barndom, som du ønsker at bryde, men har ikke de rette redskaber til at gøre det.
 

Voksen barn af alkoholiker - Lær at bryde de dårlige mønstre og få hjælp til at komme videre

I Majorgården Tjelehuset har vi stor erfaring med at hjælpe voksne børn af afhængige til at ændre og bryde de gamle vaner og derved få et bedre liv.
 
Vi giver dig som voksen barn af alkoholiker de rette værktøjer til at komme videre med dit liv, så du kan leve det på den måde, som du ønsker.